Реєстрація
Вхід
РеєстраціяВарильні плити
-
-10%
Чавунна плита Iron Fire під казан для приготування страв у печі 520х520 мм
Regular Price: 4 333 грн
Special Price 3 900 грн
-
-10%
Плита чавунна 550х550 мм з візерунком та решіткою для барбекю
Regular Price: 3 390 грн
Special Price 3 051 грн
-
-10%
Плита чавунна одноконфоркова 550х550 мм з візерунком "Булат"
Regular Price: 2 670 грн
Special Price 2 403 грн
Варочні плити для печей та камінів
Варильні чавунні поверхні використовують в печах, що працюють на дровах. Вони служать для опалення приміщення і приготування їжі. Чавун має здатність рівномірно прогріватися по всій поверхні і повільно віддавати тепло, обігріваючи приміщення.
Плита може бути або цільної у вигляді прямокутного аркуша, або може мати дві комфорки. Конфорка дозволяє створити контакт посуду з жаром топки, виключивши передачу тепла через чавунну плитку. Варильна чавунна поверхня є верхньою частиною топки. По-цьому більша за розміром конфорка повинна розташовуватися безпосередньо над топкою поблизу піддувала для отримання кращого нагріву посуду.
Для чого потрібна варочна плита у печі?
Плита може відчувати перепади температур в 500-600 градусів за Цельсієм і, відповідно, помітно розширюватися. По-цьому необхідно, особливо в цегляних печах, передбачити таке розташування чавунної варильної поверхні, яке запобігатиме напруги в конструкції плитки і можливі руйнування цегляної кладки. Для цього в цегляних печах необхідно зробити по периметру опорну раму. Вона повинна вільно лежати на рамі і мати зазори 5-10 мм. зі стінками приміщення, якщо грубка до них примикає. Так як для варки поверхня як цілісна, так і з конфорками, виходить способом лиття, необхідно мати гарантію якості.
З якого матеріалу виготовлена варочна плита?
Чавун - матеріал невибагливий, але навіть у нього є свої слабкі місця. Перш за все - це природна крихкість. Неакуратне поводження з плитою, удари призводять до появи тріщин і відколів на поверхні. Заварити дефекти неможливо, тому таку плиту доведеться викинути.
Гаряча площину чутлива до потрапляння на неї рідини. Різке охолодження плити зумовлює появу тріщин і порушенням герметичності закладення. Поверхня плити не потребує додаткової обробки будь-якими складами. Досить регулярно протирати холодну плиту вологою ганчіркою, а пригорілі залишки їжі видаляють за допомогою жорсткої щітки. Наліт іржі через довгого простою зійде відразу після нагріву плити.