Графік роботи

Пн. - Пт.: 09:00 - 20:00

Сб.: 10.00 - 18.00

Нд.: 12.00 - 18.00

ua
×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

Немає товарів, що відповідають Вашому вибору.

Варочні плити для печей та камінів

Варильні чавунні поверхні використовують в печах, що працюють на дровах. Вони служать для опалення приміщення і приготування їжі. Чавун має здатність рівномірно прогріватися по всій поверхні і повільно віддавати тепло, обігріваючи приміщення.

Плита може бути або цільної у вигляді прямокутного аркуша, або може мати дві комфорки. Конфорка дозволяє створити контакт посуду з жаром топки, виключивши передачу тепла через чавунну плитку. Варильна чавунна поверхня є верхньою частиною топки. По-цьому більша за розміром конфорка повинна розташовуватися безпосередньо над топкою поблизу піддувала для отримання кращого нагріву посуду.

Для чого потрібна варочна плита у печі?

Плита може відчувати перепади температур в 500-600 градусів за Цельсієм і, відповідно, помітно розширюватися. По-цьому необхідно, особливо в цегляних печах, передбачити таке розташування чавунної варильної поверхні, яке запобігатиме напруги в конструкції плитки і можливі руйнування цегляної кладки. Для цього в цегляних печах необхідно зробити по периметру опорну раму. Вона повинна вільно лежати на рамі і мати зазори 5-10 мм. зі стінками приміщення, якщо грубка до них примикає. Так як для варки поверхня як цілісна, так і з конфорками, виходить способом лиття, необхідно мати гарантію якості.

З якого матеріалу виготовлена варочна плита?

Чавун - матеріал невибагливий, але навіть у нього є свої слабкі місця. Перш за все - це природна крихкість. Неакуратне поводження з плитою, удари призводять до появи тріщин і відколів на поверхні. Заварити дефекти неможливо, тому таку плиту доведеться викинути.

Гаряча площину чутлива до потрапляння на неї рідини. Різке охолодження плити зумовлює появу тріщин і порушенням герметичності закладення. Поверхня плити не потребує додаткової обробки будь-якими складами. Досить регулярно протирати холодну плиту вологою ганчіркою, а пригорілі залишки їжі видаляють за допомогою жорсткої щітки. Наліт іржі через довгого простою зійде відразу після нагріву плити.