Графік роботи

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Нд.: вихідний

ua

Вхід

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

Як обігріти каміном будинок?

Як обігріти каміном будинок?

Вогонь у каміні асоціюється з теплом та затишком. З давніх часів він був важливим ресурсом для забезпечення комфортного життя. Однак якщо раніше за допомогою вогню можна було обігріти невелику площу, то з розвитком технологій камін може використовуватись для забезпечення теплом цілого будинку. Ми вирішили детальніше розповісти вам про такий тип опалення дому.

Якими бувають сучасні каміни

Результатами багаторічних розробок та удосконалень став термокамін. Він має й такі назви, як:

-        Камін з водяною сорочкою;

-        Камін з водяним контуром;

-        Камін з теплообмінником;

-        Водяний камін;

-        Камін-котел.

Цей класичний на вигляд камін являє собою котел твердопаливного типу. Цей пристрій одночасно виконує як функціональну, так і декоративну роль – дозволяє відчувати тепло й споглядати полум’я.

Принцип роботи термокаміна

Функціонування цього пристрою не має значних відмінностей порівняно з роботою класичних камінів з металевою топкою. Зміна полягає лише у тому, що внутрішня частина топки оснащується металевими пластинами, а самі стінки топки та місце, де топка переходить у вихідний патрубок, роблять у два чи три рази товстішими. Завдяки цим модифікаціям вдається зберегти більше тепла.

Призначена для води водяна сорочка досягає високих температур в утвореному всередині просторі. Таким чином накопичувальний бак для гарячої води та радіатори опалення під’єднуються до основної частини каміна.

Прості моделі характеризуються циркуляцією води в контурі. В новіших моделях є циркуляційний насос.

Особливість опалювання каміном

Конструкція каміна передбачає якісне опалення будинку без втрат тепла через димохід. Деякі моделі можуть використовуватись разом з традиційною системою опалення. Така альтернатива дозволяє заощадити на комунальних витратах у холодну пору.

Термокамін можна використовувати й як єдине джерело опалення будинку, який також буде використовуватись для нагрівання води.

План системи опалення дому може включати у себе газові або електричні джерела тепла. У випадку установки термокаміна основне джерело вимикається й замінюється автоматикою самого каміна, що використовуватиметься для контролю температури теплоносія.

Конструкції камінів з водяним контуром мають заокруглення, завдяки яким збільшується теплообмін. Варто зазначити й те, що використання термокамінів передбачає раціональне використання сировини, завдяки чому витрати на енергоносії знижаться в рази.

Переваги камінного опалення

1. Робота каміна дозволяє обігріти площу більше 250 м2.

2. Камін – це чудова альтернатива традиційним видам опалення.

3. Висока економічність.

4. Естетичний елемент інтер’єру житла.

5. Безперебійність роботи.

6. Багатофункціональність.

Який камін обрати

Визначати тип термокаміна й систему його керування потрібно з урахуванням площі дому й особливостей самої будівлі.

Потужність пристроїв для камінного опалення становить від 8 кВт до 32 кВт. Регулювання загальної системи, подачі повітря та температури води відбувається за допомогою електронної автоматики.

Використання терморегуляторів за потреби вмикає насос, а у момент досягнення потрібної температури води від’єднує джерело тепла та керує подачею повітря у топку. При повному вимкненні електрики терморегулятор закриває подачу повітря, що призводить до поступового згасання полум’я.

Де купити каміни в Україні

На сайті Кахель Плюс ви можете знайти не лише корисну інформацію на тему котлів, а й підібрати бажаний варіант для себе. В каталогах нашого онлайн-магазину представлено широкий асортимент дверцят для камінів і печей, кахелю, топок, печей, біокамінів, електрокамінів, комплектуючих деталей та аксесуарів. За детальною інформацією ви завжди можете звернутись до наших консультантів. Ми радо допоможемо вам з вибором й за потреби дамо корисну пораду.

 

Назад