График работы

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Вс.: выходной

ru

Вход

Регистрация
Введите имя
Введите фамилию
First name is not valid!
Last name is not valid!
Это не адрес электронной почты!
Введите адрес электронной почты
Пользователь с таким email уже зарегистрирован!
Введите пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Подтвердите согласие с правилами и условиями
E-mail или пароль неправильный!

Як вибрати, встановити та експлуатувати камінні топки?

Як вибрати, встановити та експлуатувати камінні топки?

Види камінних топок


На просторах Інтернету зараз можна знайти безліч камінних топок. Всі вони відрізняються своїм зовнішнім виглядом, технічними характеристиками, ціновою категорією та способом експлуатації. Такий широкий асортимент з одного боку дуже тішить, але з іншого стає все важче вибрати щось одне з безлічі варіантів.
Камінні топки можна поділити на такі категорії:
За матеріалом:
1. Сталеві - особливість цих топок полягає в невеликій вазі виробу, високій міцності, тривалому терміні служби, чудовій тепловіддачі та швидкому нагріванню.
2. Чавунні - відрізняються довгим часом тепловіддачі, навіть після повного згасання вогню.
За способом обігріву:
- З повітряним контуром - найпопулярніший вид камінних топок. Працює завдяки нагрітому повітрю від згорання палива в топці. Гаряче повітря розподіляється по повітропровідних каналах, які монтуються у стіни чи стелю.
- З водним контуром - справжня знахідка серед камінних топок. Їх унікальність полягає у обігріву приміщення завдяки воді, яка осідає в спеціальній водяній «сорочці».

За зовнішнім виглядом:
- Відкритого типу - є кращими теплопровідниками.
- Закритого типу - більш безпечні.

 

Левова частка енергії віддається саме на прогрів води, яка потрапляє у буферну ємність через теплообмінник. Камінна топка з водяним контуром має багато переваг, але варто врахувати те, що установка такого варіанту буде дещо складнішою, ніж у випадку з її конвекційним аналогом.

Як правильно вибрати камінну топку?


Багато хто мріє про великий та красивий камін в домі, який буде тішити своїм зовнішнім виглядом та зігрівати приємним теплом. Але все не так просто, як здається на перший погляд. Якщо Ви вирішили купити камінну топку, то варто підійти до цього питання серйозно. Добре підготуватися, щоб запобігти невдалим покупкам.

Вибрати камінну топку доволі легко, якщо дотримуватися певних правил:

  • Звернути увагу на технічні характеристики виробу — ці критерії мають відповідати вашим запитам. Основний із них — це обігрів приміщення. Варто дізнатися, чи достатньо потужний пристрій, який Ви збираєтесь придбати? Чи високий у нього коефіцієнт корисної дії? Яка у нього потужність? Відштовхуючись від цих характеристик можна розглядати варіанти, щоб в кінцевому результаті прийняти правильне рішення.
  • Порівняти цінову категорію виробу — більшість камінних топок, які є дуже дешевими у виготовленні, виробляються з низькоякісних матеріалів. Така продукція не прослужить довго, а також може бути складною у використанні. Варто проконсультуватися з фахівцем та обрати варіант, який найкраще буде підходити твердженню ціна = якість.
  • Звернути увагу на зовнішній вигляд — вибрати камінну топку не зважаючи на дизайнерські особливості просто неможливо. На нашому сайті можна знайти безліч варіантів камінних топок від брендів, що тішать своїм різноманіттям та широким асортиментом. Зараз без проблем можна підібрати камінну топку під дизайн Вашої квартири чи будинку. Як ми знаємо, камін не тільки обігріває приміщення, а ще й тішить мешканців своїм зовнішнім виглядом.
  • Прочитати відгуки покупців — це допоможе отримати досвід реальних людей, які вже купили те, що Ви тільки плануєте. Правдивий зворотній зв’язок дуже точно показує всі переваги та недоліки товару.

 

Серед широкого різноманіття брендів, можна виділити найбільш популярні та Перевірені компанії:

Kratki

Kaw Met

Jotul

- Rocal

- KFD

Ми співпрацюємо з цими виробниками вже багато років, та можемо гарантувати їх високу якість, надійність, безпеку та відмінні технічні характеристики. Вся продукція даних виробників сертифікована та відповідає всім нормам та стандартам якості.

Як встановити камінну топку? 


При необхідності встановити камінну топку варто пам’ятати, що краще довірити цю справу професіоналам, особливо якщо у Вас немає необхідного досвіду. При неправильному встановленні камінної топки може початись цілий ряд проблем при експлуатації виробу.
Якщо все ж Ви вирішили робити це власноруч, то ось структура, за якою варто можна процес:

  1. Визначитись з місцем встановлення - варто врахувати те, що підлога має витримати вагу цілого каміну. У деяких випадках її потрібно укріплювати, щоб запобігти небажаним наслідкам. Навколишні стіни мають витримувати високі температури. Часто вибір власників падає на рівну керамічну основу.
  2. Для наступного шару можна використати сталевий лист з мінімальною товщиною 3 мм.
  3. Наступним кроком буде вибір теплоізоляційного матеріалу. Зазвичай, для цього використовують базальтову вату. Її стелять між перекриттями та підлогою, адже вона може витримувати надвисокі температури – до 900 С.
  4. Коли попередній етап пройдений, можна перейти до укладання постаменту, де можна використати кілька шарів цегли. Варто подбати про спеціальну нішу, що служить зольником у цій конструкції. Важливо все робити рівно та перевіряти це за допомогою спеціальних приладів.
  5. Коли шари цегли вже готові, а кладка повністю висохла - можна ставити топку. Варто врахувати те, що камінна топка не має щільно прилягати до стіни.
  6. Варто використати термостійкий герметик між корпусом топки та навколишньою поверхнею.
  7. Завершальним штрихом є декоративне облицювання топки, що дає можливість втілювати безліч власних ідей.

Самостійне встановлення камінної топки є не таким складним, як може здатися з першого погляду, якщо є  наявний досвід схожих робіт.

Правильна експлуатація камінної топки.

  (правила обслуговування камінної топки, засоби чистки та аксесуари, які використовуються)

Для того, щоб камінна топка прослужила своїм власникам не один десяток років, варто правильно доглядати за нею. Вчасне очищення та застосування засобів догляду - невід’ємні атрибути довгої експлуатації будь-якого виробу, а особливо камінних топок. Кожного року варто проводити повний огляд усіх систем опалення, щоб запобігти небажаним надзвичайним ситуаціям. Варто використовувати спеціалізовані засоби очистки та аксесуари для зручнішого процесу. При належній експлуатації камінна топка буде тішити Вас довгими зимовими вечорами та зігрівати своїм теплом.

Якщо Ви ще не визначилися з вибором та вагаєтесь яку камінну топку купити – напишіть нашому консультанту. Він залюбки проконсультує Вас та надасть розгорнуту відповідь на всі питання.
Приємних покупок!

Назад