График работы

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Вс.: выходной

ru

Вход

Регистрация
Введите имя
Введите фамилию
First name is not valid!
Last name is not valid!
Это не адрес электронной почты!
Введите адрес электронной почты
Пользователь с таким email уже зарегистрирован!
Введите пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Подтвердите согласие с правилами и условиями
E-mail или пароль неправильный!

Як правильно чистити камін?

Як чистити камін?

У цій статті Ви дізнаєтесь з якою періодичністю і як чистити камін, які засоби краще використовувати і як без особливих зусиль можна продовжити термін роботи опалювального виробу.

 

Чому потрібно регулярно очищати камін?

Камін в будинку завжди асоціюється з приємним теплом, сімейним затишком і повним розслабленням після важкого робочого дня. Саме тому каміни зараз користуються такою популярністю. Регулярний огляд і чистка каміна допоможе суттєво збільшити термін його експлуатації, а також попередить можливі аварійні ситуації. Такий підхід допоможе зберегти комплектуючі каміна в хорошому стані тривалий час, не завдаючи шкоди зовнішнім і внутрішнім елементам виробу. Недбале ставлення до очищення опалювальних виробів може призвести до їх швидкої поломки і навіть до пожежонебезпечних ситуацій. При використанні неякісних засобів для чищення можна з легкістю пошкодити зовнішні елементи виробу - зіпсувати колір покриття, залишити незмивні розводи і тд.

Для безпечного використання печі і продовження її експлуатації, експерти рекомендують регулярно очищати зовнішню частину каміна, а також чистити димохід від сажі приблизно раз на рік. Періодичність очищення залежить від частоти використання каміна. У разі, якщо піч з димоходом встановлені правильно і при використанні враховуються всі правила і рекомендації з експлуатації, то димовідвідна система залишається в чистому стані досить довго.

Хімія для чистки димоходів сприятливо позначається на загальному стані опалювальної системи і не дає накопичуватися сажі, кіптяви, нагару і багатьом іншим речовинам, які негативно впливають на роботу димоходу. За допомогою спеціалізованих засобів можна легко домогтися бажаного результату.

 

Які засоби варто використовувати для чищення каміна?

Правильно підібраний засіб для чищення каміна допоможе затратити мінімум зусиль і домогтися якісного та довгострокового ефекту. Варто довіряти перевіреним виробникам хімії для чищення камінів. Можемо порекомендувати бренд Hansa. Це перевірена компанія, яка роками займається виробництвом очисних засобів для камінів і димоходів. За роки роботи підприємство досягло успіху в багатьох сферах виробництва, тому клієнти залишають тільки позитивні відгуки про даний бренд. Hansa може похвалитися широким асортиментом доглядових засобів для камінів - очисники димоходів від сажі і кіптяви, очисники камінного скла, губки для очищення, а також всілякі гранули, брикети і рідини для найбільш ефективного клінінгу камінів, печей, димоходів, топок та окремих елементів опалювальних приладів. Для того, щоб ретельно очистити піч і димовідвідну систему варто використовувати якісні засоби. На щастя, зараз купити хімію для чистки каміна можна в будь-якому магазині з опалювальними приладами або ж в інтернет-магазині Kahel Plus.

 

Для того, щоб вибрати найбільш ефективний засіб для чищення димоходів потрібно визначитися зі способом очищення і зрозуміти, як чистити камін тим чи іншим засобом.

Більшість засобів додаються прямо в піч з палаючим паливом. В цьому випадку, активні речовини діють на кіптяву всередині димоходу під впливом високих температур. Через це сажа в буквальному сенсі "відвалюється" від стінок димоходу і потрапляє в топку. Вам потрібно тільки видалити впавший нагар і почистити піч від залишків кіптяви.

Способи продовження експлуатації роботи каміна

Кожен власник хоче використовувати камін якомога довше, а займатися його очищенням якомога рідше. Для того, щоб полегшити собі життя і не витрачати на чистку печі цілий день, досить проводити регулярне очищення зовнішніх частин виробу. Погодьтеся, набагато легше прочищати елементи каміна, коли на них ще не встигли накопичитися нагар, сажа і кіптява. Якщо періодично використовувати хімію для очищення котлів від забруднень, то можна відстрочити повноцінну чистку опалювальної системи.

Є кілька простих правил, які допоможуть підтримувати камін в робочому стані тривалий час:

  • використовуйте тільки якісні сухі дерев'яні поліна, які не є дуже смолистими або ж спеціальне паливо для каміна. Якщо у вогонь потрапляє побутове сміття або інші незгораючі предмети - швидке забруднення системи гарантовано;
  • регулярно перевіряйте димохідну систему на відсутність забруднень і сторонніх предметів;
  • купуйте для очищення тільки сертифіковану хімію, яка пройшла всі перевірки якості та безпеки.

Дотримуючись цих нескладних правил, Ви зможете істотно збільшити час експлуатації виробу й бережете себе від виникнення пожежонебезпечних ситуацій. На нашому сайті kamin-ignis.com.ua Ви зможете знайти широкий асортимент хімії для чищення камінів, яка відрізняється високим рівнем безпеки для здоров'я і життя людей. Такими речовинами можна самостійно очищати потрібні елементи каміна, не боячись пошкодити колір виробу, залишити сліди на поверхні і тд.

Kahel Plus рекомендує дотримуватися рекомендацій використання, які вказані на упаковці.

 

Регулярне чищення каміна з використанням спеціалізованої хімії не тільки допоможе підтримувати виріб в належному вигляді, а ще й запобіжить багатьом прихованим небезпекам опалювальних виробів: мінімізує ризик викидів чадного газу і загоряння кіптяви в димоході, підтримає тягову силу в належному вигляді, підвищить коефіцієнт корисної дії і тд. Піклуючись про чистоту особистого каміна Ви не тільки піклуєтеся про своє здоров'я, а ще й про життя оточуючих, адже частинки з димоходу можуть легко транспортуватися на сусідню ділянку і спровокувати пожежонебезпечну ситуацію.

Для того, щоб придбати засоби для очищення каміна, досить зв'язатися з нашим менеджером або зробити покупку в онлайн режимі. Ми доставимо Вам товар за лічені дні! На нашому сайті регулярно з'являються акції, сезонні знижки і кращі пропозиції для наших клієнтів. Kahel Plus співпрацює тільки з надійними і перевіреними часом виробниками, які виготовляють тільки якісну сертифіковану продукцію. Ми пропонуємо своїм клієнтам найкраще співвідношення ціни і якості на ринку. Звертайтеся!

 

 

Назад