График работы

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Вс.: выходной

ru

Вход

Регистрация
Введите имя
Введите фамилию
First name is not valid!
Last name is not valid!
Это не адрес электронной почты!
Введите адрес электронной почты
Пользователь с таким email уже зарегистрирован!
Введите пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Подтвердите согласие с правилами и условиями
E-mail или пароль неправильный!

Як обрати камін для себе?

Живий вогонь несе в собі певну магію, тільки домашній камін здатний принести в атмосферу будинку тепло, затишок, прикрасити інтер'єр і надати йому респектабельний зовнішній вигляд. Крім цього, додаткове джерело тепла зігріє в холодну погоду і допоможе пережити дні, коли незаплановано відключають опалення. Як правильно вибрати камін для дому, щоб він став безпечним і стильним прикрасою інтер'єру?

Як вибрати камін для дому - основні критерії

1. Тип.

  • Дров'яний. Елементи конструкції - димохід, топка і облицювання. Основна функція - обігрів приміщення. Встановлюється в котеджах, на дачах. Для будівництва застосовуються матеріали, стійкі до вогню.
  • Електрокамін. Зовні схожий на традиційний камін, харчується від електромережі. Основна перевага - призначений для квартир. Сучасні моделі красиво і натурально імітують натуральне полум'я. Передбачена можливість відключення опалення. Деякі моделі виконують функцію зволоження повітря. Прості в догляді, оскільки не потрібно чистити димохід, топку і прибирати зол і сажу.
  • Біокамін. Елементи конструкції - паливний блок, рама і наповнення для неї. Цікава особливість - для обігріву використовується екологічно чисте паливо. Не потрібує установки димоходу і додаткової вентиляції, монтаж простий і швидкий. Деякі моделі оснащені функцією ароматизації повітря.

Важливо! Біокаміни за способом установки бувають підлоговими, кутовими, настільними, підвісними і настінними. Пристрій підходить для кімнат площею понад 25 м2.

2. Вид.

  • Піч-камін. Поєднує можливості і функції печі і каміна, пристрій монтується тільки в котеджах і на дачах. Особливість конструкції - велика топка зі скляними дверцятами.
  • Піч-камін з водяним контуром. Дана модель відрізняється наявністю теплообмінника, тут нагрівається вода або антифриз. Пристрій підключається до системи опалення для збільшення потужності обігріву.
  • Декоративний камін. Виконує виключно декоративну функцію - замість вогню використовується спеціальне підсвічування.

Для установки на вулиці або в саду використовуються вуличні каміни або каміни-барбекю. Вони не мають заслінки в димоході, оскільки на свіжому повітрі перешкод для повітрообміну немає.

3. Вид і матеріал топки.

Каміни бувають з відкритою або закритою топкою. У першому випадку топка може бути відкрита з одноієї або декількох сторін, що дозволяє грітися безпосередньо від вогню. Недолік - для підтримки вогню потрібно багато кисню, зберігається високий ризик загоряння.

У закритому каміні топка вбудована або захищена дверцятами. Завдяки хорошій тепловіддачі потрібно мінімум дров і кисню. Розміри таких камінів менше, їх вибирають для невеликих приміщень. До недоліків можна віднести високу вартість, використання неякісного палива призводить до утворення кіптяви і виходу каміна з ладу.

Матеріали виготовлення топки

Матеріал

Особливості та переваги

Недоліки

Чугун

Міцний, довговічний матеріал. Добре утримує тепло, відносно недорогий.

Багато важить, існують обмеження за розмірами топки (ширина не більше 1 м).

Сталь

Легкий матеріал, з нього можна виконати камін будь-якої форми. Сучасні моделі оснащені функцією вторинного допалювання.

Висока вартість, менш довговічна, схильна до корозії і деформації. Пристрій швидко нагрівається і швидко остигає. Зсередини викладається вогнетривкої керамікою для захисту від прогоряння.

4. Розташування джерела тепла.

Один з основних аспектів теми - як вибрати камін в квартиру - розташування в приміщенні.

Якщо в приміщенні недостатньо вільного простору, краще рішення - настінна модель. Пристрій кріпиться до стіни. Такі каміни прості в догляді і обслуговуванні.

Якщо приміщення досить просторе, оформлене в класичному стилі або стилі кантрі, рекомендується вибрати пристінну модель:

  • кутовий камін економить місце в кімнаті, але вимагає хорошої теплоізоляції в місцях контакту зі стінами, відмінний варіант для створення оригінального дизайну зі зміщеними акцентами;
  • фронтальний камін - класична модель, ідеально вписується в симетричний інтер'єр, вимагає більше вільної площі.

У заміських будинках, якщо дозволяє простір, встановлюють альпійський камін. Пристрій монтується в будь-якій частині приміщення, димохід кріплять до стелі або до топки. У цьому випадку тепло розподіляється рівномірно в приміщенні.

Важливо! Альпійський камін підходить для приміщень площею понад 30 м2.

Вбудовані моделі істотно економлять простір, оскільки монтуються в нішу, але їх установку необхідно планувати на етапі будівництва будинку або квартири.

Мобільний варіант декоративного джерела тепла - переносний електрокамін. При необхідності його можна встановити в будь-якому місці.

5. Необхідна потужність.

У питанні - як вибрати чавунний камін - слід орієнтуватися на номінальну потужність пристрою. Це показник, який фіксується через три години роботи каміна. Максимальна потужність досягається через одну годину роботи, цей показник в три рази більше номінального.

Важливо! При виборі пристрою необхідно орієнтуватися саме на номінальний показник. 1 кВт потужності пристрою здатний за 2 години прогріти повітря до +25 градусів. Потужність електрокаміна не більше 2 кВт.

6. Додаткове оснащення.

  • Традиційний дров'яний джерело тепла повинно бути оснащено камерою допалювання газів, повітрозабірником для доступу кисню до топки, ящиком для золи, аксесуарами для догляду за пристроєм.
  • Електрокамін повинен мати термостат, за допомогою якого регулюється температура, а також пульт дистанційного керування.

7. Стиль.

Важливий аспект в питанні - як вибрати піч-камін - стиль і зовнішній вигляд пристрою, оскільки камін повинен гармонійно вписатися в інтер'єр кімнати.

  • Класика - портал у формі букви «П», для облицювання використовується дерево, камінь або чавун, прикрашений ліпленням, розписом, барельєфами.
  • Кантрі - портал у формі букви «Д», вгорі монтується балка з дерева, виконаний з черепашнику або піщанику.
  • Модерн - камінний портал прямокутний або напівкруглий, в оформленні поєднуються елементи класики, а також сучасного стилю.
Назад