График работы

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Вс.: выходной

ru

Вход

Регистрация
Введите имя
Введите фамилию
First name is not valid!
Last name is not valid!
Это не адрес электронной почты!
Введите адрес электронной почты
Пользователь с таким email уже зарегистрирован!
Введите пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Подтвердите согласие с правилами и условиями
E-mail или пароль неправильный!

Особливості експлуатації чавунних і сталевих печей

Печі металеві

  У цій статті ми розповімо Вам:

  1. чому варто регулярно очищати піч від попелу та нагару;
  2. яка хімія найкраще підходить для очищення сталевої та чавунної печі;
  3. де можна купити засіб для чищення чавуну;
  4. як правильно мити піч, щоб уникнути подряпин і не допустити механічних пошкоджень;
  5. який бренд може запропонувати легке та безпечне чищення печі.

Якщо Ви встановили у себе вдома металеву піч, то Ви вже знайомі з принципом її роботи і знаєте, що для її  гарного зовнішнього вигляду, потрібно регулярно чистити і прибирати сліди горіння палива. Прочитавши цю статтю, Ви зможете самостійно обрати чистячий  засіб для Вашого опалювального приладу.

Почнемо з головного. Найбільш розповсюджені матеріали для виготовлення печі це чавун і сталь. Вони міцні, швидко нагріваються та добре зберігають тепло. Купити металеву піч -  означає забезпечити собі теплу та комфортну зиму. Широкий асортимент такої продукції дозволяє знайти улюблену модель та наповнити дім чарівною атмосферою. Живий вогонь, легке потріскування дров, приємний запах соснового лісу, що може бути краще? Плюсів і переваг у такому виборі справді дуже багато, проте є і нюанси, які слід враховувати при покупці печі для дому. Якщо правила технічної і пожежної безпеки дозволяють встановити повноцінний опалювальний пристрій вдома, то залишаються тільки кілька пунктів, про які потрібно знати заздалегідь. Одним з них є правильна експлуатація печі. Що це означає? Внесімо ясність у це делікатне питання. Правильна експлуатація опалювального приладу охоплює ряд правил, яких варто дотримуватись для безпечного опалення приміщення. Ось деякі рекомендації:

  • використовувати тільки оригінальні частини опалювального приладу;
  • проводити ТО щороку або раз на два роки;
  • не розміщувати легкозаймисті предмети поблизу опалювальних приладів;
  • не використовувати бензин, гас чи інші легкозаймисті речовини для розведення вогню;
  • не сушити одяг на будь-яких частинах опалювального приладу;
  • не залишати дітей дошкільного віку поблизу відкритого вогнища без нагляду;
  • займатись самостійним очищенням зовнішніх частин печі, видаляти кіптяву та нагар для хорошої прохідності диму в димохід.

 

 

Всіх цих правил варто дотримуватись та ретельно стежити за регулярністю їх виконання, адже тільки так можна вберегти свій дім від раптової пожежі чи задимлення. Неправильна експлуатація опалювального приладу може зашкодити здоров'ю Ваших близьких, тому такі заходи безпеки є обов'язковими для всіх. Якщо виконання всіх цих пунктів залежить від Вас, то з одним ми все ж можемо Вам допомогти.

Чим краще чистити чавунні печі?

Україна - країна з швидким розвитком. Проходячи повз вітрини, ми часто бачимо великий асортимент хімії для очищення металевих поверхонь, від яких гнуться магазинні полиці. Купити хімію - не проблема, але досвідчений користувач знає, що очистити піч за допомогою першого-кращого засобу не вийде.  У кращому випадку Ви просто не зможете відмити сліди горіння, в гіршому - зіпсуєте поверхню металу і його структуру.  Чому так трапляється?  Це може статися через наявність шкідливих для чавуну речовин, які роз'їдають його верхні слої  і залишають на ньому сліди.  Щоб уникнути такого розвитку подій, потрібно акуратно чистити поверхню печі, використовуючи спеціальний засіб для металу, який не завдаватиме йому шкоди. Поговоримо про чищення димоходу. Текстура засобу для цього може бути різною - порошок чи гранули. В їх склад входять особливі компоненти, які виділяють спеціальний газ при горінні. Він руйнує структуру нагару, кіптяви і смоли, які залишаються на стінках димоходу. Засоби є досить економними, адже для повноцінного очищення потрібно 1 чайну ложку засобу додати до 5-7 кг дров чи брикетів. Використовувати таку хімію варто кожні 5 підпалів. Така регулярна профілактика дозволяє суттєво збільшити тепловіддачу виробу та зекономити на паливі. Ще одне важливе правило - необхідно своєчасно видаляти охолоджену золу з топки, адже її накопичення може призвести до перегрівання колосникової решітки та пошкодити її конструкцію. Зола може перешкоджати надходженню кисню, який необхідний для якісного горіння полум'я, тому її обов'язково потрібно утилізовувати, бажано після повного охолодження пристрою. Якщо у Вас є рослини чи сад, то її можна додавати для удобрення ґрунту. Зола може бути гарним добривом, адже в ній міститься фосфор, кальцій і калій, які так необхідні рослинам для повноцінного розвитку. Для цього важливо використовувати тільки натуральне дерево, яке не було попередньо оброблене хімією чи речовинами, які могли б зашкодити врожаю.

Чому варто використовувати хімію для чищення печі?

Незалежно від того, який у Вас бренд опалювального приладу - Kaw-met, Kratki, Nordflam, Bronpi, Bella Thalia, MBS - всі вони потребують догляду та ретельного очищення. Вироби можуть довго використовуватись своїми власниками тільки за належної експлуатації. Недостатньо просто купити піч з якісних матеріалів і правильно її встановити.  Необхідно здійснювати регулярний догляд за виробом і вчасно очищати його димохід і труби від попелу, сажі та нагару. Звісно, такі ритуали займають час, проте без їх виконання не можна гарантувати безпечне та довговічне використання пристрою. Така регулярна рутина може суттєво підвищити коефіцієнт корисної дії. Є різні способи полегшити цей процес, найбільш ефективний із них - використати спеціальні хімічні засоби. Вони збережуть Ваш час та значно спростять процедуру прибирання сажі та нагару. Литовський бренд Hansa можна віднести до таких засобів. Їх продукція повністю безпечна як для печі і її частин, так і для Вашого здоров'я. Вона користується великою популярністю в Україні через ряд причин:

  1. простота в користуванні - для повного очищення димоходу достатньо покласти засіб в топку і підпалити його. Під час горіння будуть виділятись речовини, які будуть сприяти зменшенню кіптяви та нагару на стінках димоходу;
  2. збільшення тягової сили - завдяки цьому буде вироблятися більша кількість тепла, а вогонь швидше буде загорятися;
  3. безпека - при великому накопиченні смоли і сажі в димоході може виникнути раптова пожежа, саме тому необхідно вчасно усувати кіптяву на основних складових печі;
  4. економія палива - чиста конструкція виробу дозволяє використовувати меншу кількість дров чи брикетів для повноцінного обігріву приміщення, ніж у випадку з забрудненим димоходом;
  5. збільшення тепловіддачі - кіптява на димоході зменшує КПД, тому його чистота дозволяє збільшити кількість відданого тепла;
  6. продовження терміну використання - необхідно регулярно очищати конструкцію печі, щоб збільшити термін її експлуатації та уникнути псування металу чи його корозії;

Виконати всі ці пункти допоможе хімія Hansa. Вона продається у вигляді порошку чи гранул. Вони додаються в топку разом з паливом та руйнують навіть самі огрубівші продукти горіння, які скупчилися на основних частинах димоходу за час його використання. Під впливом виробленого газу, сажа та кіптява видозмінюється до невеликих висохлих шматочків, які відстають від стінок та утилізуються через димохід чи зольник.

 

 

Де купити засіб для чищення печі в Україні?

Для безпечного та ретельного очищення опалювальних металевих пристроїв, потрібна якісна хімія. Де ж її шукати? Купити хімію для чищення сталевої і чавунної печі можна на сайті Kahelplus.com. Тут зібрані найкращі чистячі засоби відомих брендів. Ми працюємо напряму з виробником, тому можемо запропонувати Вам найнижчі ціни на ринку. Ми пропонуємо нашим клієнтам високоякісний товар від перевірених часом виробників. Користуючись засобами для клінінгу від інтернет-магазину Kahelplus, Ви можете бути впевнені в їх ефективності та безпечності. Якщо Ви ще не до кінця визначились з вибором, то фахівці з нашої команди завжди готові відповісти на всі Ваші запитання. У нашому асортименті представлений широкий ряд мийних засобів різного об'єму та цінового діапазону. 

Назад