График работы

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Вс.: выходной

ru

Вход

Регистрация
Введите имя
Введите фамилию
First name is not valid!
Last name is not valid!
Это не адрес электронной почты!
Введите адрес электронной почты
Пользователь с таким email уже зарегистрирован!
Введите пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Подтвердите согласие с правилами и условиями
E-mail или пароль неправильный!

Функції та види полум'я в електрокамінах.

Камін — джерело тепла та затишку, але в міській квартирі встановити пристрій з відкритим вогнем неможливо. На щастя, це не привід відмовлятися від улюбленого місця відпочинку, безпечна та не менш приваблива альтернатива — електрокамін. Великий вибір благородних, стильних та, безумовно, якісних кахельних камінів та печей у наявності в каталозі компанії “КахельПлюс”.

Що таке електрокамін

Пристрій підключається до електричної мережі, демонструє вогонь і таким чином обігріває або виконує декоративну функцію в інтер’єре. У порівнянні з традиційними камінами електричний пристрій має ряд переваг:

  • мінімальна пожежонебезпека;

  • монтаж не потребує встановленні димоходу;

  • експлуатація електрокаміну не потребує заготівлі палива та прибирання сажі;

  • пристрій просто монтується, а за необхідності переноситься до іншого місця.

Електрокаміни мають вогнище, а також портал — декоративне оздоблення. Такий пристрій готовий до монтажу та може встановлюватися в куті кімнати, біли стіни або у якості окремого елементу інтер’єру. Крім того, є підвісні моделі та ті, що можна вбудовувати у меблі, вони компактні, займають небагато місця.

Функція обігріву та потужність електрокаміну

Комплектація усіх електрокамінів складається з нагрівального елементу та вентилятору, завдяки яким тепле повітря розповсюджується у приміщенні. У середньому пристрій споживає від 1,5 до 2 кВт, більша частина енергії витрачається на обігрів. Однак, є моделі, в яких не передбачений обігрів, а лише естетична функція.

Важливо! На обігрів площі 10 м2 необхідний 1 кВт при висоті стелі до 3 м. Потужність електрокаміну, зазвичай, не відрізняється від потужності звичайного електрочайника.

Якщо ви плануєте використовувати електрокамін у якості головного джерела тепла, слід підібрати пристрій потужністю більше 2 кВт, у цьому випадку перед монтажем необхідно перевірити надійність проводки та пересвідчитися, що мережа витримає додаткове навантаження.

Додаткові опції

  • Пульт дистанційного управління — дозволяє регулювати налаштування каміну, управляти пристроєм на відстані.

  • Вбудований зволожувач повітря — корисна опція, яка підтримує комфортний рівень зволоження повітря у приміщення.

  • Вбудований фільтр повітря — затримує найменші частинки пилу, забруднень та не допускає їх попадання у приміщення.

  • Таймер — функція, яка дозволяє встановити точний час відключення пристрою, у цьому випадку пристрій самостійно відключиться.

Види полум’я у електрокамінах

Найбільш бюджетний варіант електрокаміну, у вогнищі якого встановлені штучні дрова, що освітлюються зсередини. Головний недолік такої моделі — відсутність реалістичності.

У більш сучасних моделях використовується рідкокристалічний дисплей, який разом із дзеркалами, підсвічуванням, звуковою доріжкою створюють ефект натурального вогню.

Ще один варіант достатньо реалістичної, красивої картинки — ультразвуковий парогенератор. Ультразвук створює коливання, які у свою чергу змушують рухатися частинки води, що випаровуються у вигляді диму. У таких моделях передбачене підсвічування, яка додає реалістичності, а електроніка створює ефект танцюючих вогників на дровах.

Важливо! Електрокаміни з парогенераторами на висушують повітря у приміщенні, оскільки дим у даному випадку лише красива картинка.

По виду вогню електрокаміни класифікують таким чином:

  • Opti-myst — вбудований ультразвуковий парогенератор;
  • Optiflame — вогонь створюють спеціальні лампи;
  • Opti-V — пристрій з ефектом «Призраку Пеппера».

У нашому магазині у наявності великий вибір електрокамінів, також ви можете підібрати камінні топки, кахлі для печей та камінів, дверцята, аксесуари для уходу за пристроями. Уся продукція ексклюзивна, сертифікована, наші консультанти допоможуть зробити вибір з урахуванням побажань клієнта.

Назад