Графік роботи

Пн. - Пт.: 09:00 - 18:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Нд.: вихідний

ua

Вхід

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

Про дверцята для каміна

Дверцята для каміна та печі

Кожні дверцята для каміна або печі повинні відповідати таким критеріям:

  • Проходження повітря в топку повинно бути вільним, перешкоди недопустимі. Дверцята призначені для регулювання подачі повітря. Без цього дрова або вугілля будуть горіти не на тому рівні, який потрібен.
  • Камінні дверцята повинні виключати проникнення вогню в приміщення. Таким чином, вони повинні бути абсолютно пожежобезпечними та грати роль захисту для приміщення.
  • Матеріал виготовлення дверцят повинен бути дуже термостійким.

Виробники завжди прагнуть дотримуватися цих вимог перш за все. Також постійно створюються нові матеріали, наділені вогнетривкістю, міцністю і при цьому високими естетичними властивостями. При виборі дверцята потрібн, крім їх вигляду, приділяти увагу матеріалу.

Дверцята для камінів випускають з декількох матеріалів. Є навіть господарі, які самостійно виготовляють їх з металу та скла. Саморобні дверцята часто мають оригінальний вигляд.

дверца для камина со стеклом блог

За матеріалом і технологією виготовлення виділяють 3 типи дверцят для камінів:

  • Металеві глухі.
  • Ковані.
  • Скляні (прозорі).

Глухі металеві дверцята виготовляють зі сталі. Незначний мінус цих дверцят полягає в не надто стильному дизайні. Але вони мають важливу перевагу: справа в тому, що саме цей вид дверцят для камінів забезпечує найвищий рівень безпеки. За конструкцією вони бувають цільними та збірними. Незважаючи на свою масивність, такі дверцята дуже довговічні. До того ж чавун нагрівається швидко та утримує тепло довго.

Ковані дверцята для камінів також виготовляють зі сталі. Вони мають вигляд ажурних грат і надають камінам оригінальний гарний вигляд. З естетичної точки зору такі дверцята однозначно виграють, однак по-справжньому надійний захист від вогню не забезпечують. Для підвищення їх довговічності виробники використовують вогнестійку емаль.

Прозорі дверцята зі скла найбільш популярні. Їх виготовляють з термостійкого скла. Такі дверцята мають наступні переваги:

  • Високий рівень пожежної безпеки.
  • Хороші естетичні якості.
  • Можливість милуватися вогнем.

Дверцята для камінів, зроблені зі скла, стали популярними в значній мірі завдяки тому, що вони дозволяють дивитися на вогонь. Також зараз є можливість придбати або замовити в індивідуальному порядку вогнетривкі скляні дверцята будь-якої форми - опуклі, плоскі, арочні, трапецієподібні, прямокутні. Окрім переваг естетичних, прозорі перегородки мають і функціональні переваги.

Зокрема, можна за їх станом оцінювати стан системи відведення газу: в разі, якщо все встановлено правильно, на поверхні майже не накопичується кіптява. Ще необхідно врахувати, що для каміна або печі зі скляними дверцятами можуть використовуватися тільки дрова як паливо. Коли важливо мінімізувати обсяг кіптяви, необхідно топити дровами з хвойних дерев, а не листяних.

Металеві пічні та камінні дверцята також мають свої переваги. До таких належить перш за все довговічність. За умови регулярного правильного догляду, а також вчасного здійснення чистки, камінні дверцята можуть експлуатуватися протягом багатьох десятиліть, не втрачаючи свої якості та презентабельний зовнішній вигляд.

Важливо, що асортимент дверей з металу у кілька разів ширше за асортимент їх скляних аналогів. Наприклад, коли потрібні дверцята для печі в лазні, можна легко знайти піддувальну модель, за допомогою якої можливе регулювання надходження в камін або піч повітря. Третя важлива перевага металевих дверцят полягає в тому, що в печі з такими дверцятами може використовуватися будь-яке паливо. У той же час скляні дверцята виключають застосування вугілля.

Періодичне здійснення догляду за таким виробом, що передбачає нанесення антикорозійної термостійкої фарби, позбавляє від необхідності ремонтувати та часто замінювати дверцята.

Поширені також комбіновані дверцята, зроблені зі скла, обрамленого в метал. Вони прикрашаються кованими і литими декоративними елементами, що мають вигляд вітражів і мозаїк. Останні надають інтер'єру старовинний вигляд.

Назад